NK HUIZEN

terug

Zaterdag 4 juni vond de finale NWS1 in Huizen plaats. Ik had mij via meerdere plaatsingswedstrijden bij de beste 36 turnsters van Nederland geplaatst. Mijn turnvriendin Lynn en ik deden mee in de categorie Pupil 1 en turnmaatje Sharon in de categorie Jeugd. Allebei mijn opas en omas, mijn ouders en al mijn turnvriendinnen zaten op de tribune. Toen ik s morgens wakker werd had ik tegen mijn moeder gezegd dat ik graag Nederlands Kampioen NWS wilde worden, maar mijn moeder vond dat ik gewoon lekker moest gaan turnen.

Lynn en ik startten in de eerste wedstrijd op balk. Lynn begon op balk en al was ook zij wat gespannen, ze turnde weer als vanouds en leverde een geweldige balkoefening af. Eindelijk was de jury het daar dan ook mee eens en Lynn behaalde met een 8.675 het tweede cijfer van de wedstrijd op balk. En dat was dik en dik verdiend. Ik was hartstikke zenuwachtig en met een hartslag van 160 begon ik als laatste turnster van mijn groepje aan mijn balkoefening. Bij de radslag maakte ik een grote wiebel maar verder was hij best netjes. Mijn cijfer werd een 8,650.

Op naar vloer! Het inturnen verliep prima. Lynn begon en turnde keurig. Het cijfer (8,400) viel een beetje tegen. Er moet wel bij gezegd worden dat er erg streng gejureerd werd op vloer en dat Lynn met het wat krappe cijfertje toch nog 7e werd op dit onderdeel. Toen was het mijn beurt. Lee-ann en Inge hebben me lekker bezig gehouden langs de kant zodat de zenuwen een beetje zouden zakken. Het ging goed.  Met een score van 9,00 punten werd ik dik eerste op dit onderdeel.

Dan naar sprong. Het inturnen was een beetje onwennig. Lynn mocht weer als eerste van ons. Haar overslag was goed maar de salto kon beter. Mijn overslag was niet zo best, maar dat  maakte ik goed met een hele hoge salto waar ik een 9,700 voor scoorde! Gemiddeld kwam ik uit op 9.475 en Lynn op 9.250.

Het laatste toestel was brug. De eerste inturn beurt was nou niet bepaald om over naar huis te schrijven. Maar na de nodige aanwijzingen werd het steeds beter. Beide meiden turnden hele goede oefeningen. Resultaat 9.200 voor Lynn (vonden wij weer wat laag..) en 9.475 voor mij.

En dan naar de prijsuitreiking. Ik wist dat ik het best goed had gedaan en hoopte op een medaille. En dan het verlossende woord: Sanne Joustra is Nederlands Kampioene bij de Pupillen 1 NWS 1!!!!!!!! Helemaal geweldig! Ik had het niet verwacht, wel heel erg gehoopt. En toen ik op het podium stond kwamen er een paar tranen, zo blij was ik. Ik hoopte dat Lynn de bronzen medaille mee zou nemen maar die ging net aan haar neus voorbij. Op 15 honderdste na werd ze 5e.